Dorien Lievers

De alt-mezzosopraan Dorien Lievers begon haar professionele muziekstudie op de orgelbank. Zij studeerde in 1992 af aan het Arnhems Conservatorium, voor het hoofdvak orgel.

Hierna studeerde zij hoofdvak zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij tevens interpretatielessen volgde bij Meinard Kraak en meewerkte aan diverse masterclasses.

Op dit moment wordt zij gecoacht door Lida Dekkers.

Dorien treedt regelmatig op als soliste, waarbij ze samenwerkt met professionele orkesten en ensembles als Concerto Amsterdam, La Sfera Armoniosa, het Gesualdo Consort en de Nederlandse Bachvereniging.

Zij was o.a. te horen in diverse Bach cantates, diens Johannes-Passion en Weinachts Oratorium, Monteverdi's Mariavespers het Stabat Mater van Haydn en de Elias van Mendelssohn.

Daarnaast zingt zij in ensembles als Cappella Amsterdam, Collegium Vocale Gent en The Amsterdam Baroque Choir, bij bekende dirigenten als Daniel Reuss, Philipe Herreweghe, Ton Koopman, Reinbert de Leeuw en Frans Brüggen, zowel in binnen- als buitenland. Ook werkte zij mee aan diverse CD-opnamen. Sinds enige tijd zingt Dorien ook regelmatig mee in het Nederlands Kamerkoor.